Овощни Разсадници ЕЛИТ - гр.Петрич. За поръчки: Тел.0745 6 1974, GSM 0896 333 777, E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
0745 6 19740896 333 777
Овощни Разсадници ЕЛИТ - гр.Петрич. За поръчки: Тел.0745 6 1974, GSM 0896 333 777, E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите - See more at: http://www.razsadnik-elit.com/#sthash.AU7UoaEG.dpuf
Овощни Разсадници ЕЛИТ - гр.Петрич. За поръчки: Тел.0745 6 1974, GSM 0896 333 777, E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите - See more at: http://www.razsadnik-elit.com/#sthash.AU7UoaEG.dpuf
 


Начало arrow Отглеждане на овошки arrow Отглеждане на сливи (слива)
Отглеждане на сливи (слива) Печат Е-мейл

ImageСливата Prunus domestica е основен овощен вид за страната и заема второ място по площ и производство след ябълката. Тя се отличава с добра студоустойчивост през фазата на дълбокия покой като много сортове понасят до минус 30°С .Сливата е топлолюбиво растение.Тя се нарежда на 4-то място след ябълката,вишнята и крушата.Цветните бутони при показването на венче-листчетата издържат до минус 2,6-3,0 градуса.Развива се успешно в место-растения с надморска височина до 600-700 м. По-големи по площ сливови градини могат да се създават на терени с максимален наклон 12-15%.
Разстояние на засаждане.
(За качествен овощен посадъчен материал свържете се с нас - http://www.razsadnik-bg.com ; E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите ) Сливата се засажда на разстояния в реда от 4 до 5 метра,а между редовете от 5 до 7 метра.Светлолюбиво растение е,но в по-малка степен от другите костилкови овощни видове-кайсия,праскова,череша,вишна. Сливата е влаголюбиво растение.Недостигът на влага оказва отрицателно въздействие върху развитието на дръвчетата,плодовете издребняват а листата пожълтяват.
Един от основните елементи за регулиране на растежа и плододаването на сливовите дървета е резитбата. През първите 4-5 години след засаждането основната цел е да се изгради здрав скелет на короната и придаването на определена форма, което е фактор за оптимален растеж и ежегодно обилно плододаване. Изборът на подходящ тип корона за сливовите дървета зависи в най-голяма степен от биологичните особености на сорта - възбудимост на пъпките, степен и характер на разклоняване, съотношение на едрите скелетни части и обрастващата дървесина. Най-често прилаганите системи за формиране на сливата са: подобрено-етажна корона, свободно-растяща и полу-плоска.
Торене на сливата.Торенето е едно от основните средства за повишаване на продуктивността на сливовите насаждения и качеството на продукцията. Оптималната торова норма за азота, ако се внася под формата на амониева селитра, е около 50-60 кг/дка, за фосфора - 50 кг/дка, ако се внася под формата на торен суперфосфат, и калий като калиев сулфат - 60 кг/дка. Посочените количества на фосфора и калия се внасят като запасяващо торене за срок от три години. Азотната торова норма се разпределя 2 пъти през годината, като 2/3 от нормата е добре да се внесе рано през пролетта преди цъфтежа на дърветата, а останалата част - в края на май или през юни, след физиологичното отпадане на завръзите. Освен прилагането на минерално торене в сливовите насаждения трябва да се прилага и органично торене. Сливата добре понася и зелено торене. Подходящи култури са ръж, зимен фуражен грах и грахово-ръжена смес.
Почва. Сливата успешно вирее на доста различни типове почви.Най-добри за отглеждането и са алувиално-ливадните,кафявите,тъмносивите и сивите горски почви.Може да се отглеждат и на слабо алкалните черноземи.
Неподходящи са бедните,сухи и силно песъчливи почви,както и много тежките,студени и непроветриви почви.   Този текст е защитен с авторски права,при използването му посочете източника:  (Овощен разсадник "ЕЛИТ"- http://www.razsadnik-bg.com ; Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите )

 Prunus domestica, Plum, Pflaume, Ciruelo, Prunier, Susino, Prun, Слива
Тагове: Отглеждане на Сливи, слива сорт сортове засаждане производство дръвчета цена цени обяви разсадник разсадници дърво продавам разсад овошки плодни дървета садене овошни дръвче овощни дървета храст търсене посадъчен материал,растителна защита резитба пръскане

 
< Предишна   Следваща >

Екзотични овощни видове


Арония
              Райска ябълка              Киви               Кестен               Хинап

Създадени овощни градини

                  Ябълкова градина

        
       Първа година           Втора година

          
       Трета година               Подложки

НОВО - Декоративни овощни

 Декоративни овощни

         
           Праскова                     Вишня

              Круша                        Ябълка 


Полезни връзки

ОФИЦИАЛНИЯТ НИ САЙТ