Овощни Разсадници ЕЛИТ - гр.Петрич. За поръчки: Тел.0745 6 1974, GSM 0896 333 777, E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
0745 6 19740896 333 777
Овощни Разсадници ЕЛИТ - гр.Петрич. За поръчки: Тел.0745 6 1974, GSM 0896 333 777, E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите - See more at: http://www.razsadnik-elit.com/#sthash.AU7UoaEG.dpuf
Овощни Разсадници ЕЛИТ - гр.Петрич. За поръчки: Тел.0745 6 1974, GSM 0896 333 777, E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите - See more at: http://www.razsadnik-elit.com/#sthash.AU7UoaEG.dpuf
 


Начало arrow Отглеждане на овошки arrow Резитба на круша (круши)
Резитба на круша (круши) Печат Е-мейл

Резитба за формиране.

Крушовите дървета на силно разстящи подложки се формират в подобрена етажна корона. Обикновенно от разсадниците се получават и се расаждат дръвчета еднолетки.

Резитба след засаждането.

Еднолетките се съкращават с височина на ствола 60-70см. над които се оставят още 8-9 пъпки. Най-горният, от отвесно разстяш клон се оставя за водач. От останалите леторасти се подбират 4 отдалечени най-добре развити и кроъстосано разположени върху ствола, сключващи по между си ъгъли от около 90 градуса. Излишните леторасти се пензират. Така дръвчетата се оставят да разстят до края на вегетациония период.

Първа зимна резитба.

Скелетните клони обикновенно се съкращават за уравновесяване на растежа средно с около ¼ до 1/3, като за основа се взима най-слабата, не съкращавана клонка. Най-добре развитите силни клончета съкращаването се извършва малко над мястото, на което се изграждат първите полускелетни клони – на разстояние 60-70 см. от основата на скелетните клони.

Когато две съседни клонки затварят ъгъл по-малко от 90 градуса, те се режат на странични клонки, така че малкият ъгъл да се увеличи. Сортовете с по прибрани корони и клонките с по остър ъгъл на отклонение пък се съкращават на външна пъпка. Водачът се реже 20-25 см. над нивото на клонките в етажа и над пъпка, разположена на страната противоположна на тази, от която е израстнал. Това му осигурява вертикален и доминиращ растеж. Едновременно с резитбата се прилагат и помощни средства за формиране на правилна корона. Прибраните към водача клонки се отклоняват от него до 45-50 градуса с разпунки, а силно отклонените се прибират и се привръзват към водача до нормално отклонение.

Втора зимна резитба.

Вторият етаж се създава на разстояние 70-80 см. над първия в зависимост от това дали короната е прибрана или разлята. Избират се две развити срещуположни клончета, попадащи в две от междинните на клоните от първи етаж, които се скръщават само за уравновесяване на растежа или за създаване на първите полускелетни клони върху тях.

Водачът се реже на около 20-25 см. по-високо. Продължителите на скелетните клони от първия етаж се съкращават с оглед да се получат вторите полускелетни клони в противоположна страна на първите и на разстояние около 60-70 см. от тях.

Трета зимна резитба.

За трети етаж се избират също две срещуположни клончета, които са кръстосани с по долните и попадат в останалите две междинни от първия етаж.

Междуетажното расзтояние при прибрано разстящите корони е около 60-70 см. а и при разлатите около 50-60см. Избраните клонки обикновенно се режат по силно отколкото продолжителите на долните етажи.

Водачът се реже с около 20-25см. по високо с оглед по него да израсте на 40-50 см. странична клонка, на която след 2-3 години ще сте отклони.

Тагове: Резитба на Круши,Круша rezitba na krushi отглеждане засаждане поливане разсадник разсадници садене пръскане овошки сорт сортове производство дръвчета цена цени обяви  дърво продавам разсад плодни дървета овошни дръвче овощни дървета храст търсене посадъчен материал,търсене растителна защита.
 
< Предишна   Следваща >

Екзотични овощни видове


Арония
              Райска ябълка              Киви               Кестен               Хинап

Създадени овощни градини

                  Ябълкова градина

        
       Първа година           Втора година

          
       Трета година               Подложки

НОВО - Декоративни овощни

 Декоративни овощни

         
           Праскова                     Вишня

              Круша                        Ябълка 


Полезни връзки

ОФИЦИАЛНИЯТ НИ САЙТ